Wednesday, April 22, 2009

kesakitan sendiri

sorie lah..aku dah lama sangat tak update blog nie..
dulu tiap hari ada entry..sekarang seminggu sekali pun tak boleh..
ade prob sket..maybe blog disko retro pun aku tak leh update..tapi x per kot..
sebab aku tgk dlm disko retro tu makin banyak jer blogger..dah macam party..

sebenarnya aku kini dalam kesusahan sikikt..
berada dalam keadaan amat tak sehat..
ingat tak dulu aku penah cite pasal batuk tu..
haa... dah mkin berudia beliau dan makin kuat beliau kini...

aku dah sekarang batuk darah..kalau dulu cuma waktu pagi jer.tapi sekarang boleh kata sepanjang hari boleh jumpa tompokan darah tu..
selain tu sang batuk tak kesorangan..beliau tak nak kesunyian.soooo dia bawak jugak penyakit semacaam asma..adoiii sesak nafas sepanjang masa...
amat tersiksa bai..
tiap kali tarik nafas cuma dapat udara suku jer..
jalan 3 langkah jer musti aku dah tak boleh bercakap..sebab tengah bz tarik nafas macam orang gila..
dan naseb aku amat la bertambah baek sebab rumah nie pun tingkat 3..
soo nak meletop jugak la dada aku tiap kali naek turun rumah...

wahai  sang  batuk
aku bukan tak sayang ko..
sayang sangat sebab  tu aku amek berat pasal ko..dah masuk botol ke 7 aku telan ubat untuk ko..
aku sayang ko sangat sebab bagi dada aku rasa nak meletop..
aku sayang ko sangat sebab goncang badan aku sampai sentiasa saket kepala..


wahai sang lelah...
aku amat sayangkan ko sebab tu tiap malam aku teman ko sampai subuh...
tercungap2 sebelum terlelap sejam dua saja..
aku sayang ko sangat sebab bagi aku rehat yang amat mencukupi untuk final exam aku tadi..
sampai kn aku lakukan kesilapan formula yang amat bodo utk setiap soalan final tadi..
aku sayang ko sangat sebab mbuat aku berjalan amat perlahan hinggakan si dia terpaksa berpatah balek untukku ketika berjalan beriringan..
aku sayang ko sangat sebab buat dada aku rasa tak kesunyian dari ombak..


tiap malam bagiku satu seksaan..
menunggu subuh hari..


"jumpa lah doctor!"
-dah lebih 4 kali...

"banyak2 rehat tau"
-tiap hari cuma dpt tido 1-2 jam..cukupkan??

"jangan lupa makan ubat!"
-dkt klinik sendiri "saya sebenarnya dah tak tau nk bagi u ubat apa dah..ubat yg lepas tu dah cukup kuat tp still nothing"kata si baju putih lengan panjang..




aku dah tak tahan..
aku dah nk give up..
stiap saat lemas tanpa air..
setiap saat digoncang tanpa gempa bumi..

namun aku akan tetap tersenyum untuk orang disekililing ku..
menelan semua duka sendiri..
asalkan terukir senyum tawa mereka..

maafkan aku kiranya aku tak berbicara..
maafkan aku jika aku tidak menyahut..
kerana aku disini sedang lemas sendiri..



yang akan terus tersenyum,
¬tazo¬

2 comments:

Anonymous said...

ko dah mkn ubat batok 7 botol...
teruskan berusaha lg sampai 8-19 botol...
yg penting ko dah berusaha nk sihat...
yg lain ko tawakal jer...

sHEmA_sHImoT:D said...

wei ko kene lebihkan sabar..
ni sume dugaan utk tunjuk ko ingat x kat tuhan..
tuhan syg ko..
that y die bg ko dugaan...
jgn tido 1-2 jam..
tido la 8 jam...