Saturday, February 28, 2009

sejenak di sini..berfikir..

sabtu..
28 februari 2009..
5.09 am..
maseh belum melelapkan mata..bukan kerana tidak mengantuk,tapi tidak mahu mengsia-siakan saat weekend hanya dengan tido..
haha..sejak terlalu bz..aku sudah mula amat menghargai waktu hujung minggu..kerana hanya pada masa inilah untuk bergembira tanpa tekanan,bergelak tawa,dan berborak kosong..
haaaihhh..sapa cakap jadi seorang student nie senang?..
teringat kata2 seorang lecturer aku
"saya tahu kamu bz,tak cukup tangan dan tension,tapi terima lah..kalau dah student,mmg mcm tu!"

sejak dari saat itu..aku berfikir dan kurang merungut pabila mghadapi saat sukar...

ok..tutup cerita pasal study..lgpun mggu nie aku pling banyak ponteng kot!..

-cerita laen-

sejak kebelakangan nie..aku selalu jer terdengar2 pasal soal hati nie...cinta la kan..entah la..myb bulan nie bulan cinta kot..haha

orang bercinta.
orang putus asa..
orang putus cinta..
orang frust..

semua nie adat hidup jer kot..aku pun dah lama tak berkecimpung dalam bidang nie..
bukan apa..cuma malas jer...
dah bosan..

orang bertanya..ko tak der awek??
aku hanya jawab "tak"
"nape?"
"sebab aku malas"

sebenarnya bukan aku malas ker ape..cuma aku maseh belom ketemu si dia...
orang yang boleh buat aku rasa pelik-pelik jer..
si dia yang seperti si dia yang kini jauh disana...
si dia yang aku kini sudah berputus asa terhadap dia...
si dia yang sering muncul dalam mimpiku...

si dia yang telah ku kuburkan perasaan terhadapnya..
bye si dia...

yeahh..itu lah sebabnyer..sebab aku maseh belum ketemu gadis seperti si dia..
kerana itu aku maseh sendirian..

sooo kalau ade timbul perasaan cemburu si teman terhadap kerapatan aku dan dengan sesiapa..
ingin ku nyatakan..janganlah risau...tak der pape...teruskan lah usahamu..
jangan dendami daku kerana itu...

kerana aku hanya sendirian..hanya punyai teman-teman...

selamat malam...
jujur,
~tazo~

Friday, February 27, 2009

keadaan disekelilingKU

jumaat...27 february

tinggal lagi 1 hari jer lagi sebelum kita meninggalkan bulan kedua dalam tahun ke-9 alaf ke-2000 nie...
bulan februari??
banyak yang aku lalui..bnyak yang aku pelajari...

gembira,
gila,
tensi,
excited,
hampa,
sedih

semua dah aku lalui..ada baik dan buruknya sendiri..bila difikir-fikir balek..semua yang kita lakukan dalam setiap saat hidup kita,akan mengubah saat yang laen pada masa yang akan datang..
sebab tu lah wujudnya perkataan "KALAULAH AKU" dan selalunya disusuli perasaan penyesalan...
tapi tak per!...corak lah hidupmu mengikut firasatmu..

apa yang ada disekeliling aku??
aku dapat rasakan
perasaan resah...
perasaan hampa..
perasaan gembira..
dan perasaan mengharap..

hahaha..macam peter pulak aku..leh tau semua nie..

sejak akher2 nie aku rasa macam nak kurang tak sehat..
nak kata deman tak der lah sangat..cuma asyek batuk2 jer..rasa susah nak bernafas lagi2 bila berbaring..
mungkin sekarang musim hujan kot..entah la..tapi sampai percakapan aku seharian sering terhenti untuk berbatuk...
semua nie mengingat kan balek pesanan2 si pengambil berat...
"jangan selalu mandi malam!,tak baek"
yer kot..sekarang asyek sejuk sikit jer aku akan terbatuk2 n susah nk bernafas...
haaaiihhh harap cepat lah sembuh kn..
bosan la kalau macam nie jer...

lupakan pasal aku

aku ade pesanan sikit buat teman-teman..
-bagi yang kurg sehat tu..banyak2 la berehat n mkn ubt (mie n moja)
-yang sedang bergelut test..juz buat yang terbaek!..no pressure ok?
-yang sedang putus chenta dan hilang harapan...yeeehhh padan muka..aritu v-day hepi sgt kot!
-dan bg yang sedang mnyesuaikan hidup dalam keadaan baru..teruskn perjuangan!jgn give up.



sedikit tarian dari jemari ku sebelum melelapkan mata...
selamat malam
~tazo~

Thursday, February 26, 2009

perasaan aku sekarang..

sendirian..
kesorangan..
kesepian..

selamat malam
~tazo~

Wednesday, February 25, 2009

camni cap ehh!!

ini hanya lah teaser untuk episod camnie cap ehh!! tour penang yang akan datang..
antara babak yang dijangka menarik..
-review gig penang tempoh hari
-interview artis-artis yang kacak..
-tempat pelancongan di penang..
-dan game show yang membuat anda menutup mata menyaksikannya

NANTIKAN!!




untuk menonton episod full rancangan camnie cap ehh!! yang terdahulu..sila klik disinie

berfikir sejenak...

ade sesorang bertanya kepada ku..
"asyek2 blog..x malu ker?"

soalan itu membuatkan aku berfikir sejenak dikala malam kelam ini..
kenapa aku ber blog?kenapa aku asyek menulis disini?apa objektif sebenar aku?

setelah puas berfikir dan gooogle di dalam otak ku..
aku mendapat jawapan..
sejak kali pertama aku tahu tentang dunia blogging nie..sejak aku maseh dibangku sekolah..
dan disaat itu jugak aku berpandangan bahwa "wahh nie cool!"
seakan diary yang open minded...
tempat coretan peribadi dan informasi tentang diri kita bagi sesiapa yang berminat...
sehat kan aktiviti nie??
x der la kita tensi-tensi jer selalu..
kawan pun banyak..
info pun berlambak...


soo..
buka lah hati..
fikir-fikirkan lah...
bagus ker ber blog nie??

jawapan aku..
OF COURSE!

laen orang..laen laen hati...laen perasaan...
dunia ini berwarna warni pelangi...

~tazo~

Tuesday, February 24, 2009

terima kaseh teman-temanku..



hari ini hari selasa..
24 hb feb..
terasa sunyi dan sepi keadaan rumahku..semua bagaikan kesedihan dan terasa kehilangan dengan kepulangan tetamu yang amat dialu-alukan..team bulan dari nilai..
shy,alip,moja,pa'an..
korang memang best..sumpah korang best!

selama 4 hari 5 mlm korang dekat sini..rumah nie penuh dengan gelak ketawa yang menceriakan..
hilang semua masalah..luput semua kerisauan..hanya keceriaan dan gurau senda di antara kita..
walaupun persahabatan kita maseh baru..tapi kelihatan amat mesra dan kuat..sejujurnya aku mengucapkan banyak2 terima kaseh sebab bersama kami semua dalam antara hari2 yang paling best dalam hidup aku..

antara favourate moment yang aku tak dapat lupa
-malam pertama korg smpai,korg tunjuk dkt aku jin belaan moja,amat creepy!sampai aku nk tido pun amat takut..first time dlm hidup aku jmpe benda2 pelik mcm tu
-hari jumaat,rancangan nk gi mengkuang dam tertunda sebab hujan.tp mlm tu karoke amat best! tak sangka suara korang amat best..tak patut kena reject audition af..
-hari sabtu..hari yang amat2 memenatkan!tapi gila-gila fun...penuh dengan gelak ketawa..dari penang gig,interview bunkface(sori mie,pic aku snap blurr),mkn kt gurney drive dlm hujan,lepak dekat gurney plaza,panjat 5 tingkat tangga (tinggi!),jalan2 dekat feringgi...nyanyi dengan petikan guitar shy di pdang kota lama..berfotoshoot di fort conwell..berfotoshoot sekitar pulau..maen games smbung ayat sementara tggu feri pkol 5 pagi..dan berdota sehingga 7 pagi...
walaupun semua amat letih.tapi maseh lagi dlm mood ceria...

nie antara gambar-gambar kenangan..bak kata shy "kita akan nangis tgk gambar nie bler tua"


padang kota lama..menyanyi bersama




akhir kata dari ku...
kepada teman-temanku..semoga persahabatan kita berkekalan..
tunggu aku sampai nilai pulak..
thanks a lot for all this happy moment!
aku syg korg...


puisi buat seorang ibu..



bondaku



hari ini bertarikh 24 feb 2008..

tarikh 24 februari mungkin hari biasa bagi insan-insan lain di dunia ini..
tapi bagi aku..tarikh ini amat teristimewa buat diriku..kerana ia adalah tarikh ulang tahun kelahiran bonda kesayanganku..puan ZAITON BINTI HARUN...
aku amat kesal kerana berjauhan dengan bonda pada tarikh ini..bahkan aku rasakan pada hari ini ibuku agak kesunyian..kerana hampir kesemua anak2 beliau berada jauh dari sisi...
maafkan adek! sebab tak dapat bersama mak..

tapi bukan tarikh 24 februari yang mendetikkan perasaan sayangku padamu..
aku memang sayangkan ibuku setiap saat dalam hidupku...
perasaan sayangku padamu tidak pernah berbelah bagi...

satu puisi buatmu ibuku...
ikhlas dari hati sorang anak mu yang nakal dan degil..hanya untukmu..ibuku..terimalah


ibu,bonda,mak
engkaulah insan pertama dalam hidupku..
insan pertama dalam kaseh ku...
tidak dapat ku bayangkan gelapnya hidup tanpamu...
aku amat sayangkan mu..

maafkan aku..
ketika ku mendetikkan perasaan marah pada hatimu..
ketika aku degil mendengar nasihatmu..
ketika aku kekok dengan pelukan mu dihadapan rakanku..

maafkan aku..
atas semua perbuatan nakal ku semasa kanak-kanak..
atas semua kekasaran bahasaku padamu..
atas semua keingkaran ku padamu..
maafkan aku..
kerana aku tidak sengaja menyakiti hati sucimu...


terima kaseh..
atas semua kaseh sayang yang engkau curahkan padaku..
atas kesabaran melayani gelagatku..
atas semua saat yang engkau luangkan bersama ku..

kerana aku amat menghargaimu..
aku amat menyayangi..
aku amat mencintaimu..
engkaulah ibu terbaik bagiku...

"MAK...
selamat hari ulang tahun kelahiran adek ucapkan...
setiap hari adek doakan mak...
adek sayang mak sangat-sangat!"

YA ALLAH aku amat bersyukur padamu..menghadirkan insan sebaik ini didalam hidupku..
terima kaseh!..panjangkanlah umur dan limpahilah ibuku dengan kesihatan yang baik..AMIN.

~tazo~

Thursday, February 19, 2009

kenali saya dari ini

1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
ya! seorang mufti yang tidak pernah ku kenali

2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIed?
cant remember lor..bout 2 year ago kot..

3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
i love my handwriting when im in "rajin mode"..klau masa malas..anggap jela orang laen yang tulis(tak ngaku)

4. WHAT IS YOUR FAVORITE LUNCH MEAL?
entah la...mungkin nasik puteh panas kot...haaiihh dah 8 hari 8 mlm kita tak ketemu whai sang nasik!

5. DO YOU HAVE KIDS?
saya maseh sorang single yang macho

6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON, WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
musti la!..saya sorg yang baek+ensem+macho+comel..wakaka

7. DO YOU USE SARCASM?
yes! to a total stranger..or in public..jerit kuat2..

8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
tonsil itu ape??berkaitan dgn mulut??

9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?.
yeahhhhh!!!!!!!! gila2 nk!..tp maseh x der peluang...huh

10. WHAT IS YOUR FAVORITE CEREAL?
entah la...x gemar

11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
nope....tak baek pisahkan pasangan...

13. WHAT IS YOUR FAVORITE ICE CREAM?
anything vanilla...tak suka cokelat!

14. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
besar tak mata dia??sy suka gadis mata besar...haha

15. RED OR PINK?
ferari red!

16. WHAT IS YOUR LEAST FAVORITE THING ABOUT YOURSELF?
i hold myself to others..until im comfortable wif them..its take time to reaallly know me..hate that!

17. WHO DO YOU MISS THE MOST?
my family...memey..esspecially momo!..love ur gay relationship..haha...(momo=cat!)

18. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
buat lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

19. WHAT COLOR PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
pants : blue black!...shoes: kulit kaki

21. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
lifehouse-broken

22. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOR WOULD YOU BE?
can i be purple??

23. FAVORITE SMELLS?
my mom's hands....

24. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?
nur...

26. FAVORITE SPORTS TO WATCH
im more into football now...

27. HAIR COLOR?
black.

28. EYE COLOR?
dark hazel....betul la!..hanya diriku yg mengenali diriku

29. DO YOU WEAR CONTACTS?
nak sangat...sebab nk pakai cool shade...huhu..

30. FAVORITE FOOD
entah?

31. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
happy..kalau rilek...scary kalau geram

32. LAST MOVIE YOU WATCHED?
ong bak...tak best!

33. WHAT COLOR OF SHIRT DO YOU LIKE TO WEAR?
black is cool

34. SUMMER OR WINTER?
yeahh summer...beach..hahaha

35. HUGS OR KISSES?
hugs..please???pleaseee??????

37. MOST LIKELY TO RESPOND TO?
"weh tazo!"

38. LEAST LIKELY TO RESPOND?
"tazoooooooo,tolonggg leh??"

39. WHAT BOOK ARE YOU READING NOW?
top gear malaysia....september's edition

40. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
no mouse pad! saya guna mouse laser..works even on glass...(kata jurujual)

41. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
kasanova xxl...dkt kedai makan..nak lari dari soalan member..

42. FAVOURITE SOUND(S)?
ombak...air terjun...hujan....bunyi engin bler drive seorang diri...kau dan aku menjadi satu..haha

43. ROLLING STONES OR BEATLES?
beatles....i wanna hold ur hand!....(beatles ker tu??)

44. WHAT IS THE FARTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
here....

45. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
i can convince people...after analysis the way they thinks...

46 WHERE WHERE WERE U BORN
hospital negeri sembilan

47. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK
si dia..hurmmm

48. HOW DID YOU MEET YOUR SPOUSE/SIGNIFICANT OTHER?
tapaham

Wednesday, February 18, 2009

merindui sesuatu yang bernama kenangan..

sejak kebelakangan ini..banyak peristiwa yang seaakan sengaja mengingatkn aku tentang imbauan dahulu kala...

kenangan zaman kanak-kanak...
sebuk bermain kereta dash (shunkuro) di dalam longkang..

zaman memberontak...
kenakalan mengikut sesuatu yang difikir cool

zaman remaja...
mula tertarik terhadap kaum beersetentang...

zaman kesorangan..
berpindah ke sekolah baru...taman baru..kawan baru...semua baru..sedey

zaman kebedikarian...
mula mencabar diri menghadapi dunia..gembira bila berjaya...


-bukan sengaja aku ingin mengimbau kembali saat-saat dahulu..tapi semua yang berlaku di sekeliling sering mengimbas kembali kenangan itu..membuat aku tersenyum sendiri..dan berbangga dengan kejayaan diri..
-aku berperinsip.."biar dia buat silap,biar dia jatuh,menangis,saket,tapi satu hari nanti dia lebih berani untuk berdiri dihujung dunia.."
-hidup ini penuh dengan kemanisan,kepahitan dan kedukaan...cari lah jalanmu..tetapi pada akhernya kita semua akan bertemu di destinasi yang sama namun berlainan perjalanan.
-bangun!berdiri! hadapi lah semua dengan berani..kerana kau bukan berseorangan dalam perjuangan mu..


~tazo~

Tuesday, February 17, 2009

aku boleh hidup tanpamu!

aku boleh hidup tanpa mu..
aku boleh selesa tanpa mu..
walau pada mulanya aku amat terseksa..
menanggung dugaan yang datang tanpa dirimu..

mungkin,

mungkin kau tak mnyangka ku kan setabah ini..
tak mnyangka aku dapat bertahan selama ini..
tak myangka aku dapat berdiri sendiri..

namun,

aku sudah mampu berdikari..
hidup tanpa dirimu..
belajar gembira tanpamu..
belajar puas tanpa kehadiranmu..

sekarang,
mungkin kau yang merindui saat kita bersama
saat manis kita dulu..
ketika aku maseh bersamamu..

tapi itu dulu
itu kesah lama..
sekarang aku tahu kau sedang rindukan ku
sedang rindukan aku mahukan kau kembali!

maaf...
maseh banyak lagi pilihan untuk ku wahai sang nasik,
maseh beraneka juadah untuk ku jamah walau kau tiada,
sudah hampir seminggu kau tidak bertemuku
aku tahu pasti kau amat merinduiku

maaf,
aku pergi dulu...
aku mampu hidup tanpa mu..
tanpamu tiadalah buncit..
semoga kita bertemu lagi wahai sang nasi putih panas...


yg berdikari
~tazo~

Monday, February 16, 2009

wahai makhluk bulan...

kepada makhluk-makhluk bulan..

disini saya,tazo
dengan berbesar hati menyambut kedatangan anda semua ke tanah pulau pinang ini..
kedatangan anda semua akan dilayan dengan layanan yang terbaik..
agenda aktiviti telah disediakn..
semoga kita semua enjoy disini...

toksah malu..
toksah segan...
mai mai ke penang meh!!...

jiwang lagi...

kamu...
datang dan pergi..
mencari keriangan sementara..
berlakon disisi yang mengenali..

aku..
terima seadanya tanpa bicara..
cuba lakukan yang terbaik untuk semua..
namun hanya insan biasa...

masa terus berlalu...
hari semakin tua...
pantai terus berubah...

engkau maseh disitu..
maseh dengan dirimu yang lama..
bilakah saat berubahmu kan tiba?
bilakah lakonan mu jadi realiti..

berubahlah wahai temanku...
kerana aku tak pernah menghakimimu..
hanya menunggu mu tersedar..
ketika tiada siapa disisimu..
cari lah aku disini..

~tazo~

*hanya rekaan semata..tiada kaitan pada sesiapa..
*jiwang sebelum tido...
*selamat malam..

hujung minggu ku


wahh....
isnin...1.57am

sudah tamat sudah weekend ku pada kali ini...
weekend yg bersempena hari v-day..(aku x sambut ok)
weekend yg pada mula bermula dengan agak suram..hanya bertemankn bantal dan tilam
tp semuanyer berubah seketika kemudian..hari ku bertambah ceria dan cerah..
ditemani gelak ketawa riang dan aksi tak masuk akal...
amat best ohh...

walau tersekat didalam trafik jem ketika dalam perjalanan ke tempat makan dan bertemu..
hampir sejam ditempat yang sama..kami dihiburkan oleh gelagat keriangan hampir luar biasa oleh si syeza dan bunga api berpercikan di luar tingkap...haaaihh syeza..jangan melompat2 sangat ok?

dinner....
pantai...
photoshoot...
lompat...
bergelak-gelakan...
karoke...
demit aku boleh dapat 2 lagu salah code n terpaksa nyanyi!..tapi lagu "oh krismas tree" aku nyanyi mmg best kn!

kesimpulannye....
terima kaseh teman-temanku menemai ku..
14 feb tahun ini tiada langsung "sendirian"

Friday, February 13, 2009

mari bersayang-sayangan

dah beberapa hari aku dah x update blog..agak bz rasanye..tp tidak mengapalah...aku tetap akan selalu update!
hari nie 13 hb february..akku baru jer habis test td...entah boleh buat ker tidak aku tak tau...jawab jela kn kn??
dan sejak kebelakangan nie aku selalu sgt dapat forward2 msg2 tentang hari valentine nie..yelaa kn...tiap tahun macam tu aku rasa..aku rasa aku dah tau dah semua sejarah pasal hari nie...bukan tahu dari msg2 forward nie(aku x caya sgt) tp melalui usaha sendiri...duluuu la kn...dulu aku ade buat research sikit cari fakta2 yang boleh dipercayai + tanya2 pandangan ahli2 agama kita pasal peristiwa tersebut...
bagi aku menda nie ada banyak jenis cerita..tapi tak mengapalah..sendiri paham2 la kn...

bagi aku 14 feb nie sama jer dengan hari2 laen.tak der bezanyer..cuma bunga ros dan coklat paling laku hari nie...sooo klau nak meniaga coklat n ros..hari nie la yang terbaek!
pada pandangan aku, 14 februari nie biasa jer..cuma tarekh nie mendetikkn perasaan menghargai orang yang tersayang jer..benda bagus kn??menghargai orang yang kita sayang..tu jer..tnpa niat laen!...

berseiring dengan tu..aku nak juga melayangkan pnghargaan kepada orang yg terapat bagiku...

KELUARGA KU....
abah yg cool dan pemurah
mak yg caring dan terbaek!
ana yg gedik santai
emi yg mengambil berat
lokman yg kontrol macho
dan tikah yg rajin

-tanpa korg aku tak kan lahir dalam dunia nie..
-tanpa korang aku tak kn menjadi aku seperti hari ini
-terima kaseh sebab sentiasa berada disisiku setiap masa!!


RAKAN-RAKANKU
*budak c6-2-18...korg mmg best! x byk prob...thanks sbb jd kawan aku
*budak rumah emon (kondo mutiara)....korg menceriakan gelak tawaku
*sahabat2 yg pernah sekelas....thanks sbb bg aku tiru assgmnt + tlg dlm test!..korg rowk!
*teman-teman seperjuangan(em110)..tanpa korg..x der la org tegur2 aku dlm kampus..(sorie klau ade yg aku x tau nama korg)


kepada teman-teman lama
-sorie la klau aku dah lupa nama korg,dah x contact korg...bkn atas niat sombong..cuma jarak,masa dan kelapangan yg mencemburui kita..kalau ade pape..juz contact ok??
aku tak pernah lupa korang semua...
kerana anda semualah hidupku juga...


mari kita semua ambil kesempatan untuk berfikir sejenak....
susah ker menghargai orang yang menghargai kita??
perlukah kita katakan semua ini??"ahhh dorang semua dah tau kot"
ya..mungkin mereka dah tau..tapi tidak salah untuk kita mengucapkan kata penghargaan kepada orang yang sentisa bersama kita setiap masa dan tanpa sebab..
cuba bayangkan kita hidup bersendirian dalam dunia yang penuh cabaran nie...

kepada keluarga dan teman ku..terima kaseh kerana sentiasa bersamaku setiap saat...
andalah yang mewarnai hidupku..
andalah yang menceriakan hari...
andalah hidupku...
terima kasih!



"rasa sayang
tunjuk perasaan...."

Wednesday, February 11, 2009

siapakah aku??siapakah kamo??

aku seorang pemalas....
aku seorang pemungkir janji...
aku seorang penangguh...
aku seorang buntu...
aku seorang kehilangan....


aku mahu berubah...
aku mahu sifat kerajinan..
aku mahu kesungguhan...
aku tak mahu mengantuk lagi...
aku tak mahu terlupa lagi..

bantu aku??
dorong aku??
pujuk aku??

kerana engkau seorang teman...
kerana engkau tahu aku bukan begini..
kerana engkau mahu aku berjaya...
engkau lah teman sejati...

jauhi aku...
pulaui aku...
peduli aku..
engkaulah seorang munafik dalam berteman...


mungkinkah aku akan ketahuan..
tentang rahsia sebenar kehidupan..
tanpa sesiapa disisi ku..
mungkin kah terjadi??

aku mahu berubah...bantu aku

~tazo~

Tuesday, February 10, 2009

nota buat pengecut

kehadapan manusia bodoh...

kenapalah engkau amat biadap??
kenapalah engkau tak berfikiran matang??
bodoh betul la!..harap belajar jer dkt universiti..
kalaupun dah bengong sgt..cuba lah jadi sorang lelaki
jangan jadi pengecut!!

kalau dah tak reti keluar parking yang sempit..pergi la park jauh2!
jangan nk menyusah kn orang laen dgn kebodohan kauuu..
kau dah calarkan kereta aku..lepas tu ko tinggal mcm tu jer!! fuck!
mmg pengecut!%$#%$R@#$#@$#@$#@#$#
cuba la jd lelaki sikit..sekurang2nyer tinggalkn nota maaf ker ape ker..

tapi tak per..hari nie hari kau...biar aku yang tanggung semua pengecutan ko
dan cat ko yg terseret panjang di badan "baby ku"
tapi laen hari...
akan tiba karma...dan kau akan tahu

yang benci pengecut ayam!
~tazo~

berserah pasrah

jam menunjukkan pukul 1.32 am..
esok aku ada kelas pukol 8 am...sebenarnyer test!..haiiihh kenapalah aku boleh pulak betul2 lupa pasal test nie?arghhh agak tensi aku bila tersedar hakikat ini...naseb baek lah seorang rakan tersebut pasal test....TINGGGG!! bunyi loceng dalam fikiran ku teringat tentang test kjm 350 mechanical design esk! walaupun dah pkol 12 mlm...aku hanya sempat rujuk2 apa yang patut selama sejam setengah...
aku pasrah....
aku berserah...
aku parahh...

tidak mengapa lah..lupakn semua tu..aku harap dapat jawab dengan cemerlang hasil telaah ku sejam setengah tersebut...

yang pasrah dengan takdirmu...

~tazo~

Sunday, February 8, 2009

kami budak baik!

ahad...8hb february...7.06 am..
aku maseh belum tido...bukan sebab tak nk tido tp ade keja sket..
nie semua ade kaitan dengan rancangan mengembara bersama emon nyer hal la nie..
konon nyer nk adventuare pergi cari kolam air panas di tengah2 malam buta...lepas tu rebus diri sampai ke subuh..
yeahh orait la..plan itu menjadi walaupun amat banyak halangan dan pikiran kedua yg berlaku di antara kita...
aku maseh amat penat disulami rasa mengantuk kerana dari mula sampai akhir..hanya aku lah yang kena pastikn semuanyer berjalan dengan lancar...bayangkn jarak lebih 100 km ..hanya 20 km melalui highway..selebihnya merentasi hutan bukit gunung ganang yang tiada lampu jalan dan berpenghuni...
tp ternyata semua itu berbaloi..aku dan kitaorang amat enjooy ohh..bersama kawan baru semalam..dan aku amat senang bersama kawan-kawan yang bersekepala bergembira sementara maseh muda..

*satu pengalaman yg amat best,tp amat letih
*kteorg budak baik..bergaul maseh berpandukan yg sepatutnye
*aku merasai kembali ketajaman rasa rokok kembali..any room for bad habit?? haha..aku x smoke!
*bertembung dgn pyambut thaipusam seawal 5 pagi..terasa bagai di batu cave!
*harap aku x tertido..maseh ada perkara yg perlu disetelkn.

Saturday, February 7, 2009

sabtu...february 07..2.38 am

aku agak penat hari nie..berkejar kesana kesini menyelesaikan macam-macam perkara..tp kira ok la tu..setel jugak akhernyer..yelaaaa..tak semua..ade sikit lagi!.
tp x per!hari nie aku agak berpuas hati...tak der langsung masa ku terbuang oleh kebosanan..tapi itu lah..agak penat jugak lah..

ohh ya..
aku baru jer balek dari tengok wayang tadi..sudah agak lama dah tak tengok wayang..erm dah 2 minggu..aku tengok cter ong bak tadi
nak tau review aku tentang movie nie??
1-banyak gler action fight by hand
2-banyak gler unsur-unsur ke-thai-an
3-banyak gler pergerakan siku dan sendi-sendi laen secara agak kurang sopan

kesimpulannye
-jika anda seorang peminat setia action gado tanpa jalan cerita dan penggunaan bahasa thai kuno sebagai halwa telinga
inilah cerita yang paling sesuai untuk anda! jangan lepaskan tayangan ini!
dan jika anda bukan tergolong dalam ketagori diatas..JANGAN TENGOK!!..bosann..seyesli la...


*aku nk tgk cter laen..tp terpaksa tgk cter bosan niee...
*best dapat kawan baru..mulut agak cabul dan sundal..wakaka..
*penat ulang-alik kt jalan yang sama jer hari nie...zzzz


ohh yaa...
sebelum aku terlupa sila lawat blog bersama "7 blogger 1 blog" disko retro...linknye ada di bawah kanan anda...





Friday, February 6, 2009

jumaat..selamat pagi!

jumaat...feb 6th 09..12.50am

dah hampir pukul satu..dan aku maseh belum tido..bukan sebab tak mgantuk tp si elmi nie entah nape tbe2 nk buat conferrence plak...x kesah la..

hari nie aku agak hepi sebab aku dah hampir dapat mengejar silibus matrik aku..wahh wah thanks a lot to afik!! terpaksa pulak jadi lecturer ganti aku..hehe..baek la kamo!

hari jumaat bermaksud aku ade klas non stop sampai pkol 11..kira ok la tu kan..hehe x nk la asek merungut sgt..

hari nie aku byk habeskan masa dengan tido..entah kenapa aku sejak kebelakangan nie asyek jer mengantuk..tp x per lah..tido itu best!

esk juga aku kena bayar banyak bil yang maseh tertunggak sekian lama..budak2 nie sume dah bagi duet untuk aku..soo dah semacam jadi tanggungjawab pulak stiap bulan berkunjung ke kaunter pembayaran setelkn..tp esk tak macam selalu..esk byk sikit bil yang aku kena bayarkan..ermm bil asas rumah + bil yang abah suruh bayarkan..

haritu abah ade bg msg.."abah dah masuk kn duet dlm akaun..tlg bayar bill apa yang patot"
huhu..nampak nyer kne la aku byar sume bill yg tertunggak2 tu..rasanye baru jer berapa bulan lepas abah suruh bayar..dah kena bayar lagi..bukan apa..cuma aku rasa macam agak sedih dan kerugian jer..serahkn beribu2 ringgit hanya untuk bayar bill jer..aritu hampir 3 ribu jugak lah abes ..haaaiihh baru aku sedar..byak jugak kn tanggungjawab orang dewasa nie..aku yg tolong bayar pun dah agak sayu..nie kn pula yg penat membanting tulang..

tag kawen mengahwen oleh elmi

1. How old are you?
--> sudah 20 tahun tp belum 21 lagi (maseh remaja)

2.Are you single?
--> single?? yess...yesss and yesss

3.At what age do you think you'll get married?
--> entah la..maybe 27 kot..lebih kurang tahun 2015..wahh dah ade keta terbang2.

4.Do you think you'll marrying the person you are with now?
--> tidak..saya maseh single..si dia x datang lagi laa

5.If not, who do you want to marry?
--> entah laaa....huhu jgn la down kn syy

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
-->capik! sebab org cakap jadikn memberpengapit tu sebenarnyer nk tolong promote member..(mgkin dia perlukn promosi sebegini)

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
-->nk buat dkt padang depan tasek boleh???

8.Where do you plan to go on honeymoon?
-->paris n spain...wahhh..

9.How many guests do you think you'll invite?
--> keluarga+kawan+musuh+sapa2 jer rasa nk makan free

10.Will that include your exes?
--> yes.... apa salah nyer

11.How many layers of cake do you want?
--> 4 oke tak??? yang atas ade patung green army..

12.When do you want to get married, morning or evening?
--> malam boleh tak?? alaa x der nyamuk nyer..sembur ridsect bergelen2

13.Name the song/tune you'd like to plat at your wedding
--> sy nk upah dj...tugas dia

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
--> konsep santai..lepak kenduri

15.Champagne or red wine?
--> carot susu

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
--> 3 hari selepas...malam jumaat..wakakaka

17.Money or household items?
--> money money moneyyy

18.How many kids would you like to have?
--> 3...2 boys and one liltle girl

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
--> haha...ok gak


Wednesday, February 4, 2009

4 februari...11.38 pm

sedar x sedar hari nie dah hari ke 4 dalam bulan kedua tahun nie..
bila dihitung hari kelihatan makin jauh meningggalkn kita yg entah sedar atau tidak menghargainya...

semalam 3hb februari..baru aku sedar..macam ade sesuatu yg pelik yg selalu berlaku pada hari tersebut untuk setiap tahun...bila fikir-fikir balek baru aku tersedar yg semalam merupakan hari ulangtahun kelahiran atau hari tua abang aku...

haha...boleh pula aku ingat ek tahun nie..kalau tahun laen slalu jer aku teringat agak2 dalam seminggu selepas tarekh tersebut...tahun nie aku teringat jugak walaupun dah sehari terlewat....

aku tak penah ucapkan selamat hari lahir pada dia
dia tak pernah ucapkan selamat hari lahir pada aku
aku tak pernah bagi apa-apa hadiah pada dia
dia tak pernah bagi apa-apa hadiah pada aku

setiap tahun berulang benda yang sama...setiap hari berlaku perkara yang sama

jahat kah aku?? adek yg kurang baek kah aku?? kurang perihatin kah aku??

entah la..tp dia pun sama kn? haha....
tak der lah...dan sebenarnyer walaupun kami berkelakuan demikian..kami saling mengambil berat satu sama laen walaupun maseh cuba mengekalkan tradisi kemachoan masing-masing..
(sekurang2nye aku yg rasa mcm tu) haha...

aku sayang semua ahli keluarga aku..tak kira bertapa teruk kteorg bersaing sesama sendiri dulu..
tak kira berapa kali kteorg bertumbuk-tumbukan dahulu..tak kira bertapa cemburunya aku pada mereka...

dan kepada ahli keluarga ku...
ketahuilah yang aku berbangga menjadi ahli kepada keluarga yang amat penyayang dan ceria ini.

ketahuilah yg aku amat bersyukur dilahirkan untuk dibesarkan dan membesar dengan anda semua..

kerana aku tahu..dalam dunia nie hanya kamo semua yang benar-benar mengambil berat terhadap diriku yg serba kekurangan ini sebetul2 ikhlas...

biarlah apa yg orang mahu katakan pada aku...
"ishh ko niee jiwang la"
"ishh x macho la"

aku tetap berbangga!!
kerana keluargaku hanya "satu" didalam dunia ini..

~tazo~

suntingan malam ini...

pukul 12.05 am...

aku baru jer balek dari perjumpaan formal dan tidak formal kelab fotografi uitmpp...
mula nyer agak bosan aku rasakan..tp bila dah menghabiskan masa yg agak lama aku dapat merasai yg kelab nie mumpunyai 'kemesraan nyer tsendiri'..rata2 dimonopoli oleh kaum hawa fakulti hotel dan pelancongan...
habis perjumpaan kteorg terlepak pulak dengan para2 otai kelab tersebut..mak aii..agak lama aku terdiam disitu..yelaa..ape menda yg dorg asyek borak kn aku sendiri pun entah paham ker tidak..telan jela org ckp..yeahh..x lupa juga aku turut bermurah hati mnyumbangkn bergelen2 darah manisku kepada si nyamuk!..

minggu pertama selepas cuti..bisalah..setiap org x dapat lari dari azam baru yg konon2 nyer untuk berubah..akku sebagai manusia biasa pun tidak terlepas juga dengan azam baru..haha..TAK NAK PONTENG KELAS LAGI! TAK NAK BUANG MASA DENGAN BENDA YG X BERFAEDAH! TAK NAK AMEK AKADEMIK DGN SAMBIL LEWA LG!... haha..n setakat nie..aku harap azam aku yg entah keberapa nie tidak lah hanya tinggal kenangan semata2...
sbb kali nie aku dah janji dengan diri sendiri..menurut cter "yesman" klau mungkir janji dengan diri sendiri ade natijahnyer tsendiri..sama-sama kita tengok..hahaha


entah kenapa..minggu nie aku asyek terdengar cerita orang bercerita tentang hantu...musim dorg kuar outing ape?? entah la..tp byk jgk la cter yg aku dgr dari mulut dorg sendiri..dan bukan di passing2...satu jer nasehat aku..kalau rasa diri agak kurang keyakinan diri..jgn lah dengar cter2 bkn2 nie ok..dan lagi satu..jgn la dgr sume menda2 nie dari org yg boleh lihat sendiri menda tu secara live!...kerana aku telah merasai sume tu baru jer lg...jgn duduk dkt tempat yg org boleh nampak tu ckp menda tu slalu berkeliaran..dan jgn duduk disitu sampai pkul 4 pagi sambil ditemani oleh kucing hitam peliharaan anda! kerana kucing itu mungkin akan tiba2 tersentak bangun dari tido dan mengejar "menda" yg anda terlihat dgn ekor mata tersebut!...


esk hari rabu..dan aku baru tersedar yg rupa2 nyer aku nyer jadual sem nie...90% ade klas pkol 8 pagi...adoi...cmne boleh jd mcm nie..haaaihh x per lah..mungkin selama nie dah ckop puas aku berkelas lewat pagi..aku terima seadanya...

sang bintang berkelipan,
sang bulan bergermelapan,

selamat malam....kita jumpa lagi esok

~tazo~


*mula dah saket2 badan gara2 kurg tido +salah posisi..boleh sapa2 ajar posisi tido yg betol??
*suka cuba menda baru
*agak hampa dgn diri..sbb dah makin pemalu...zzzzzzz