Thursday, May 7, 2009

manusia pelik....

hye semua..
nama saya tazo..
ingt saya lagi tak??
hahaha

dah lama gila tak tulis dekat sini..
dah lama gila tak buka internet...
sebenarnya banyak gler yang aku nk ceritakan dkt sini...
byk gler nk aku repek kn dkt snie..

ok..
first thing...
ape yang aku nk ckp..hidup nie tak selalu nyer indah dan gembira..
sebab tu lah kita kena buat sesuatu dlam hidup nie utk kekal gembira..bukan tggu atau biar org yang buatkan utk kita..
pengalaman jatuh saket amat2 la membuat aku berfikir panjang..
yeahhh dan penyakit aku mmg serius...amat serius...biaalah orng yg terdekat jer yg tau..
selama berada di hospital nie aku tak pernah pikir negetive..cuba utk pkir positive jer...entah kenapa aku mcm tenang jer dgn apa yg jadi dgn diri nie...aku rasa macam malas nk tanya soalan "kenapa aku??" "kenapa bukan orang laen??"
sebab bagi aku..soalan tu cuma utk org yg tak matang jer..yela kn....klau bukan ko..kalau nk orng laen jer,soooo nanti siapa yg betul2 yg berhak utk trema semua nie??
hahaha tahhh ape tah yang aku merepek nie...

kadang2 aku pkir aku nie tak normal ker huh??
kenpa aku tak rasa down sgt ehh...
sedangkan aku terbaca pamplet dkt hospital tulis "tahukah anda?95% penghidap menemui ajal 5 tahun selepas mengetahui?"

hahaha....
pelik kn...
aku boleh cool jer...


-aku seorang manusia pelik...ker aku dah tak berperasaan??

4 comments:

Elmi said...

wei. 95% je kan?
ada lagi 5%. aku tau , kau antara yang 5% tu. ok?
aku sentiasa disamping kau wei. no matter what happen. :)

apa yang penting?
kerjaaaaaa sama !!

aku sayang kau wei.

tazo said...

thanks elmi!...
yup...
5 percent hahaha

sHEmA_sHImoT:D said...

kenape ko.nape x org lain?
jwapan die..
tuhan amat sygkan kau..
amat syg..
sebab tu la die bg kau dugaan sbesar nie..
cz die amat menyayangi tazo..

jz keep ur smile always when u see the one u love too,so they never see u are suffer..k...

heedayu Rashid. said...
This comment has been removed by the author.