Thursday, March 26, 2009

diriku dan hariku bertemankan batuk ku

kames,26.03.09
1.38 a.m.


sudah sampai penghujung hari rabu bagi aku..
aku nak masuk tido dah..
untuk lupakan apa yang tak perlu dan sematkan apa yang manes..

hari ini aku sangat letih sebab semalam tak cukup tido..ya aku nie mmg jenis yang amat cerewet untuk tido...bantal tak boleh keras or lembut sangat..
keadaan tak boleh panas or sejuk sangat..tilam tak boleh berlekuk tanpa seimbang,sebab tu aku selalu terbalik2 kan tilam dan bantalku..
humm kalau semua ciri2 ini tak dapat..mmg aku tak dapat tido lena la jawabnya..sebb tu aku mampu berjaga walaupun dah tak tido 2 hari dengan hari yang penuh aktiviti..

tapi semalam cuma dapat tido 2 jam saja..lepas tu boleh pulak aku termimpikan pasal si kucing dirumahh...haaihh si momo...knapa la mimpi aku pileh ko ek??
semalam aku tak dapat tido sebab batuk..ya..batuk yang sama yang dah mencapai usia 4 bulan sudah..argghhh!!kini aku dah tak dapat bertahan lagi..amat marah!bengang!menyirap,semua lah dengan engkau si batuk bodo!!..

aku dah jumpa kn doc aritu..dah habes pun sebotol ubat batuk yang dia bg kt aku ditelan..tapi tetap sama..yela..aritu dia suruh datang balek ke klinik lepas 3 hari..tp aku mcm mls jer nk gi sbb aku mkn ubat dia tak sperti jadual masa yang tercatat atas botol tu..alaaa doc..biasalah orang bujang...waktu makan nasik pun tak tentu..nie kan pulak ubat..hummm selain ubat doc tu kasi..aku ade beli ubat batuk yg amat mahal jenama brecol..pun dah abes sebotol,tulis ade kodeina..tp still no effect..soo skang tgh dalam proces botol ketiga pulak..ubat batuk cap ibu dan anak..hehe..sedap sikit..ade madu..yum yum..skang pun dah tinggal suku botol..
aku pun tak tau la kalau tak ok jugak..haiihh...aku nk tido lena la!! tak nak mimpi kucing lg..


hari nie aku hadir kesemua kelas aku...yup aku tak ponteng hari nie..walau mmg tak terkira byk nya lintasan2 niat ponteng dlm jiwa raga ku..tp aku tetap tabah!..
sebab apa??sebab mggu lepas ari rabu..abes sehari kelas aku ponteng..wakaka...
haha..apa nk jadi ngan ko nie tazo..tapi tak per!!..sebab mmg silibus dah nk abes pun...

tadi aku masuk kelas encik najib..mggu lepas aku x masuk kelas dia..tiba2 dalam kelas tadi dia cari aku.."mana tazo??sy ada perasaan mggu lepas x dtg kn?,kenapa??"
adoi...aku cuma jawab "sy x sehat cik!" haha betul kn..aku batuk..lepas tu..kertas attendent sampai dkt tgn dia..sume budak dah abes sign..ermm yg x best nye..baru tadi dia prasan aku x dtg mggu lepas..dan baru tadi jugak aku tandakn petak kosong attendent utk mggu lepas..
haha..sapa suruh dia tak pangkah kn??
soo dia belek2 kertas tu..pastu pandang aku dengan pandangan seorang pemburu...
aku pun dengan blurnya buat2 tekan2 kalkulator..haha...natijah dari perbuatan itu...
abes hampir semua soalan tuto dia asyek tnya kt aku boleh jawab x??
paham x???..pastu tggu sebelah aku semasa aku menulis..(padan muka ko tazo!)..


hari rabu mmg aku tak der klas petang..soo aku mkn tghari ngan si elmi camni cap ehh..pastu terus utk menyambung tido..tbe2 ade pulak orang ajak dating..wakaka..
soo aku pun gi la wayang..cter "TAKEN"..
yeahh amat best cter tu..byk pengajaran.tapi yang tak best nya..aku terbatuk2 dalam panggung n semasa berbual sambil mkn dgn si dia..
bengang betul la aku ngan ko sang batuk!!...


mggu depan aku ade test thermodynamic 2....esk aku rasa macam nk start stdy dah..sbb gara2 kelakuan en najib dalam kelas tadi,aku tersedar yg aku mmg blur dgn apa yang dia ajar sebelum nie..haha..kne la stdy byk2 sket utk test 2 nie...test satu hari tu Alhamdullilah agak terbaek jugak markah yg aku dapt...soo nk test 2 pun mcm tu jgk...
soo kawan ku...teman ku..tlg doakan ok??


lagi satu..kalau ade petua untuk hilangkan batuk boleh la dikongsi2 sama saya...sudah tak tahan tak dapat tido lena...




selamat malam
~tazo~


*dah telan ubat batuk..harap2 dapat tido lena tanpa gangguan...

4 comments:

Elmi said...

aku dah agak kau dating.
cih !

Moja [Bulan] said...

siapakah si dia itu??
emon kah?..
hehe...

mkn ubt ya tazo..=)
jgn minom ais!!!
hehe..

scha said...

si dia ajak kau date?
wah...bagus girl tu..
open mind..
dah kamu lelaki ni lambat, baek dia start dulu..ahaha..

advice utk org batuk..
-berpantang la wei..jgn makan goreng2, jgn minum ais, merokok x? kalo ye, stop kejap..ko da batuk lama, nnt effect lungs wei..
-try la minum air asam jawa, atlis ko batuk tp tekak clear, taklah sakit..
-mkn ubat on time la..ko try ubat neh, zecuf..tu ubat herba, bukan drugs..aku dapat ubat tu jugak, okay la sikit..tp dulu seingat aku, aku pegi farmasi beli ubat batuk, pil..tak sampai seminggu, terus ilang batuk ku..ahaha..tp tak taw la skang..
-take care lorh~

tazo said...

thanks scha..! akan ku ikut nasehat mu...elmi!yek!